E-mail spamming is waarschijnlijk niet nieuw voor u. Je hebt je ergens ingeschreven voor een account en nu blijven de e-mails gewoon komen en eerlijk gezegd zijn ze echt vervelend. Junkmails worden in bulk naar vele ontvangers tegelijk verstuurd en het proces is vaak geautomatiseerd. Dergelijke spam e-mails verbruiken grote netwerkbandbreedte en vertragen uw netwerk. Ze worden ook gebruikt door hackers om malware in andere computers te injecteren. U krijgt een verleidelijke advertentie of bestand via e-mail en zodra u deze opent, boem! U nodigt naïef een virus uit in uw hardware en uw eenvoudige privéleven op het internet zal nooit meer hetzelfde zijn.

Wachtwoorden beveiligen op het internet is van groot belang

Wachtwoorden zijn cruciaal als het gaat om internetgebruik. Bent u vergeten uw account uit te loggen terwijl u het internetcafé verlaat? Een voor de hand liggend wachtwoord gebruikt? Dan bent u verantwoordelijk voor de aanval op uw account. Internetgebruik vraagt om uiterste waakzaamheid.

  • Op het moment dat u een zwakke plek in uw systeem blootlegt, staan hackers altijd klaar om toe te slaan en geloven ze me als ik zeg dat ze u zeker goed zullen pakken. Stel je voor dat je op een ochtend de bank binnenloopt en al je rekeningen volledig uitgeput vindt. Dat is zo erg als de situatie wordt. En met de introductie van digitale valuta hoeven hackers niet eens rovers te zijn om geld van je rekening af te halen. Ze hoeven het alleen maar online te bekijken, via het internet.

Er zijn ook genoeg neppe advertenties te vinden op het internet

De mensen van vandaag, vooral tieners, zijn gepassioneerd om geld te verdienen door online te werken. Wie zou er niet willen verdienen in het comfort van zijn of haar huis? Het internet maakt het voor adverteerders gemakkelijk om potentiële werknemers aan te trekken en hen te werven voor het werk. Maar dit is een perfecte gelegenheid voor nepadverteerders om hun trucs uit te voeren en gratis werk te doen.

  • Veel online werknemers hebben te maken gehad met uitdagende klanten en hebben uiteindelijk veel geld en tijd verloren. In andere gevallen vragen adverteerders om bankrekeninggegevens die beloven om direct vooruitbetalingen te doen. Werknemers die onschuldig dergelijke gevoelige informatie geven, worden vaak het slachtoffer van hacking en de cybercriminelen die zich voordoen als adverteerders komen er altijd mee weg.