Gedurende ons hele leven worden we aangezet tot vragen en beslissingen om ons heen. Wat zal ik vandaag doen? Waar ga ik heen? Hoe kan ik me veroorloven wat ik nodig heb? Zelfs in de kwestie van de dood moeten we beslissingen nemen. Een belangrijke beslissing die iemand moet nemen voordat hij of zij overlijdt, is of hij of zij gecremeerd of begraven wil worden. Wil je daar meer informatie over ontvangen? Bekijk dan direct alle uitvaartverzekeringen op uitvaartpolis-online.com

  • Een meerderheid van de Nederlanders kiest ervoor om begraven te worden omdat ze daar bekend mee zijn, want misschien is dat wel precies wat hun familieleden hebben gedaan zolang ze zich kunnen herinneren. Een andere mogelijke reden dat een begrafenis een meer waarschijnlijke keuze is, is vanwege het gebrek aan kennis in Nederland over cremeren en de voordelen ervan.

De geschiedenis van de crematie nam een rotsachtige start in Nederland

Velen waren sceptisch over deze nieuwe, voor hen, optie voor definitieve verwijdering. Na verloop van tijd, en na onderzoek, is dit niet overtuigende land overspoeld door crematie, en het is bijna net zo gewoon geworden in Nederland als het begraven is. Crematie is een proces van definitieve verwijdering door verbranding van de overledene.

  • Het lichaam wordt in een crematiecontainer geplaatst, zoals die vanĀ  Containers, meestal van karton of hout, en vervolgens wordt de crematiebak in een oven geplaatst om te worden verwarmd. Door de hoge temperaturen in dit crematorium wordt het lichaam alleen in botten en as gecremeerd. Van daaruit worden deze botfragmenten en as vermalen tot een poeder dat bekend staat als crematie.
  • Nadat het verwijderingsproces is voltooid, zijn de families vrij om de crematie mee te nemen en te doen wat ze willen. Sommige families kiezen ervoor om een sierlijke pot te kopen en de overblijfselen op een schoorsteenmantel of ergens in hun huis te plaatsen om de overledene te herdenken. Sommige kiezen ervoor om de overblijfselen te verspreiden in de favoriete locatie van de overledene of een speciale plek voor de achterblijvers.

Een crematie is vaak een stuk goedkoper ten opzichte van een begrafenis

Het mooie van een crematie is dat deze tegen een lagere prijs kan worden uitgevoerd dan een begrafenis. Crematie elimineert verschillende kosten die gepaard gaan met begrafenissen. Bij crematie is het niet nodig om een grafvlek of een grafsteen aan te schaffen, geen noodzaak om een locatie te kiezen die begraven moet worden of om te beslissen wat voor soort kistje. De kosten die gepaard gaan met cremeren zijn minimaal in vergelijking met begrafenissen.