Ik begon dingen te horen over alternatieve energie. Dit was tegen het einde van de Amerikaanse “energiecrisis” toen er rijen auto’s stonden te wachten op te dure benzine, en zelfs graandozen bevorderden energiebesparing. Ik herinner me dat ik een sticker op het deksel van onze keukenlichtschakelaar had geplakt, die de prijs op de bodem van de doos was geweest en die zei: “Fruit Brute zegt “Keeping Lights OUT is IN””. Vanaf dat moment werd Green Living een interesse van mij, hoewel het toen nog niet zo heette.

  • Een paar jaar na de universiteit, in 1993, werd ik vegetariër, kweekte mijn eerste biologische tuin, deed wat inblikken en invriezen, en was goed op weg naar een groenere levensstijl. In 1996 had ik een huis van het elektriciteitsnet gebouwd met een klein zonnepaneel, een bijgebouw dat op zonne-energie composteert, geen sanitair binnenshuis en een grote biologische tuin. Ik voelde dat ik was aangekomen.

Ik heb de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar groener leven

Mijn geest steeg en ik was blij te weten dat ik slechts een kleine voetafdruk op de aarde achterliet. Sindsdien heb ik veel meer manieren gevonden om groen te leven. Maar het was niet gemakkelijk, en het kostte uren van onderzoek en vallen en opstaan, uitstapjes naar de bibliotheek, het bijwonen van congressen/klassen, de aankoop van NUMEROUS-boeken over een willekeurig aantal onderwerpen, van groen bouwen, tot biologisch tuinieren en homeopathische middelen… noem maar op en ik heb er waarschijnlijk wel eens een boek over gelezen!

Je kunt een hoop zelf doen om energie te besparen en groener te leven

Hoewel ik niet pretendeer 100% groen te zijn, voel ik me nooit schuldig over de 10% die ik misschien niet haal (ik rijd in een SUV, niet in een hybride), want ik doe ongeveer 90% meer dan een gemiddelde Amerikaan.

Groener worden vergt een gewetensvolle inspanning en een bewustzijn van de impact die uw acties hebben op de wereld in het algemeen. Ik stel voor om een kijkje te nemen in je leven en één ding te kiezen dat je zou kunnen doen om een groenere levensstijl te hebben.

Een bewuste keuze maken om duurzamer te gaan leven

Misschien is het een bewuste poging om het licht uit te doen als je niet in een kamer bent, om het water uit te schakelen als je je tanden poetst, minder vlees eet, carpoleert, biologische producten koopt of tweedehands kleding koopt. Elk klein beetje helpt je negatieve impact op de aarde te verminderen en brengt je een stap dichter bij een groen leven.