Het is mogelijk dat u zich in de niet-benijdenswaardige situatie bevindt dat u de begrafenis van een familielid moet organiseren, ondanks het feit dat u werkloos bent of een laag inkomen heeft.

Hoewel het waarschijnlijk is dat uw kosten worden vergoed uit de nalatenschap van de overledene, bent u als organisator van de begrafenis ook verantwoordelijk voor de betaling van alle bijbehorende rekeningen, voordat u geld van de nalatenschap ontvangt. Aangezien deze vaak tussen de £2000-£3000 kunnen oplopen, kan dit leiden tot slapeloze nachten bij veel gezinnen met een laag inkomen.

Waarom zijn er mensen die hulp nodig hebben bij het betalen van de uitvaart

Om mensen in deze situaties te helpen, introduceerde de overheid het Sociaal Fonds, dat soms kan helpen met een lening voor de betaling van de begrafeniskosten, die wordt afbetaald wanneer er geld van het landgoed van de overledene vrijkomt.

Of u in aanmerking komt voor een begrafenisuitkering hangt af van u of van de omstandigheden van uw partner

– Welke voordelen u op dit moment ontvangt (inkomenssteun, werkzoekendenuitkering, enz.)

– Uw relatie met de overledene

– Behalve uw persoonlijke besparing, heeft u nog ander geld beschikbaar om te helpen met de kosten.

Je moet goed onderzoek doen om in aanmerking te komen voor deze hulp

Om in aanmerking te komen, moet u de partner van de overledene zijn op het moment van zijn overlijden, zijn ouder of verzorger, of op zijn minst een naaste verwant of vriend zijn (hoewel de criteria voor familieleden en vrienden meestal veel strenger zijn).

Wat is een begrafenisuitkering precies?

Een begrafenisuitkering is inclusief begrafenis- of crematiekosten en tot £700 voor alle andere kosten. Als de overledene echter een voorafbetaald begrafenisplan had, zal de betaling alleen die items dekken die niet in het plan zijn opgenomen. De begrafenisondernemer wordt meestal direct betaald of, als u deze kosten al heeft betaald, wordt het geld aan u terugbetaald.

  • Uitvaartbetalingen kunnen worden geclaimd tot drie maanden nadat het overlijden heeft plaatsgevonden, maar als het geld een echte kwestie is, kunt u natuurlijk een claim indienen voordat de begrafenis plaatsvindt, als de begrafenisondernemer bereid is om een exacte factuur van de kosten te overleggen (in tegenstelling tot een schatting).
  • Dit is natuurlijk een lening, en moet worden terugbetaald uit de nalatenschap van de overledene, of dit nu in de vorm van contant geld is dat aan u wordt nagelaten, of activa die moeten worden verkocht om het geld op te halen.