Het internet is bedoeld om ons tijd te besparen door wereldwijde informatie gemakkelijk toegankelijk te maken vanaf elke plek. Maar ironisch genoeg is het internet de belangrijkste reden waarom mensen vandaag de dag niets doen en niets constructiefs doen. De theorie dat de mens gemakkelijk te manipuleren is, is hier sterk van toepassing. Je surft op het internet, op zoek naar urgente en belangrijke informatie.

We worden steeds verder afgeleid door het gebruik van internet

Dan verschijnt er opeens een verleidelijke advertentie op je scherm, waarschijnlijk een online speladvertentie of zelfs een winkeladvertentie. Je vergeet wat je aan het doen was, je klikt naïef op de advertentie en de onbekwame navigatie begint. Voordat je het zelfs maar beseft, zijn er twee uur verstreken en heb je helemaal niets bereikt. En als je je settelt om verder te gaan met je werk, kun je niet omdat de spanning al weg is en alles nu te saai lijkt. Klinkt dat bekend?

De mens maakt fouten, ook op het internet komt dit natuurlijk voor

De mens is om zich te vergissen, en als we niet perfect zijn, dan kan alles wat door de mens gemaakt is dus nooit perfect zijn. Maar de truc zit hem in de manier waarop we deze uitvindingen gebruiken. Het internet heeft ongetwijfeld een revolutie teweeggebracht in de wereld en met de betere communicatie die het mogelijk heeft gemaakt, kunnen we alleen maar grotere dingen verwachten.

Denk goed na als je gebruik maakt van het internet

We moeten echter alert zijn op al die kinderziektes die ons langzaam, dag na dag, de das omdoen. Bezoek geen verdachte websites, houd uw persoonlijke informatie privé en wachtwoorden veilig, en bovenal moeten ouders en voogden voorzichtiger zijn met wat hun kinderen op het internet doen voordat we een seksuele catastrofe krijgen.