Heb je je ooit afgevraagd hoe al die televisiekanalen beschikbaar komen voor je kijkplezier? Nou, een complex systeem van technologie├źn op aarde en in de lucht werken samen om u elk van die kanalen te brengen.

Hoe ontvang je eigenlijk televisie in je huiskamer?

Zodra een televisieprogramma is geproduceerd, zenden omroepen uit de hele wereld het programma uit naar satellieten die op vaste plaatsen boven de evenaar in een baan om de aarde draaien.

De signalen worden teruggekaatst naar de Aarde over brede, overlappende gebieden die bijna het hele oppervlak van de bewoonde Aarde beslaan. Meerdere signalen worden allemaal tegelijk uitgezonden, en digitale televisie maakt het mogelijk om meerdere signalen tegelijk te gebruiken met dezelfde bandbreedte. Er zijn dan ook meerdere aanbieders die op deze ontwikkelingen zijn ingesprongen, alles in 1 vergelijken is in 2020 een makkie geworden!

Glasvezel netwerken

Stations in de buurt van de kabelmaatschappij zenden soms hun signalen uit via glasvezelnetwerken. Dit geldt ook voor lokale zenders en kabelkanalen in de grote steden.

Wanneer de signalen via een glasvezelnetwerk worden verzonden, is er geen vertraging bij het heen en weer stuiteren van de signalen door satellieten. Met glasvezel kunnen de kabelmaatschappijen ook veel meer woningen bedienen met dezelfde hoeveelheid kabel.

De signalen worden dan verwerkt door kabeltelevisiebedrijven op zogenaamde “antenneboerderijen”. Deze antenneboerderijen hebben zowel antennes als reuzensatellietschotels. De verschillende feeds die door de antennes worden ontvangen, worden gemoduleerd naar 200 verschillende kanalen en via een systeem van coaxkabels doorgestuurd naar de klanten.

Het verhogen van de signaalsterkte, belangrijk voor je alles in 1 pakket

Langs het kabelsysteem gebruikt de kabelleverancier een systeem van versterkers om de signaalsterkte te verhogen. Iedereen met een signaalontvanger van het kabelbedrijf en een aansluiting in de muur kan het programma op het opgegeven tijdstip ontvangen.

Live-evenementen worden uitgezonden via een mobiele satellietwagen. De mobiele satellietwagen neemt de live-feed mee en stuurt deze naar de satelliet, die het signaal terugstuitert naar de aarde voor distributie. Het netwerk stuurt het signaal vervolgens door naar een andere satelliet of naar het glasvezelnetwerk voor distributie naar de mensen thuis.

In de allereerste dagen van de televisie was de technologie om programma’s op te nemen nog niet uitgevonden. Deze eenvoudige vormen van televisie namen het signaal van de camera en stuurden het via radiogolven of microgolven door de lucht naar een antenne binnen de gezichtslijn van de zender. De antenne vertaalde de elektrische signalen terug naar het originele beeld en geluid, en stuurde het via een kabel naar het televisietoestel.

De aard van de zichtlijn van de signalen maakte het veel moeilijker om ze te ontvangen als er enige afstand was tot het vertaalstation of enig ander object in het pad. Daarom moesten mensen hun konijnenoren zo vaak aanpassen, en soms versieren met aluminiumfolie zodat ze een fatsoenlijk beeld konden ontvangen. In de jaren vijftig, voor de uitvinding van de kabelnetwerken, woonden de enige mensen die televisie hadden in de grote steden of vlak naast een van de drie grote zenders.

Dit eenvoudige systeem was een verbazingwekkend proces, hoewel het volledig verschilt van de systemen die we vandaag de dag gebruiken. Satellieten en kabels die vandaag de dag worden gebruikt, maken het mogelijk om duizenden amusementskanalen te ontvangen.

Direct TV is de grootste aanbieder van satelliettelevisiediensten in het land. Voor het beste in sportprogramma’s, films en high-definition entertainment, bekijk de nieuwste Direct TV-pakketten, deals en aanbiedingen.