In de loop van de jaren van het huishouden en het opvoeden van een gezin zijn de dingen in mijn huis zo energiezuinig als maar mogelijk is. Het vermijden van het gebruik van elektriciteit, tenzij het absoluut noodzakelijk is, is een goede plek om te beginnen. Als men last heeft van de stijgende kosten ervan, kijk dan eens naar wat je doet en hoe je het gebruikt. Energiebesparing begint met het gebruik van moderne faciliteiten en apparaten die minder hongerig zijn naar stroom.

Dit zijn nog een aantal algemene tips om makkelijk energie te besparen in huis

De meeste huizen hebben een vaatwasser en een wasmachine als standaarduitrusting. In plaats van elke dag met een van beide te wassen, doe je het echter alleen als ze vol zijn. Mijn borden worden onder de kraan gespoeld, alles wat eraan vastzit wordt afgeveegd en hetzelfde geldt voor bestek en andere zaken. Dat betekent dat ze in de vaatwasser kunnen worden bewaard. De mijne gaat maar om de vier dagen, want ik woon alleen. Met een gezin betekent dat misschien dat je een dagelijkse wasbeurt hebt.

Bespaar energie door minder te wassen

Hetzelfde met de wasserette. Maak gebruik van zijn capaciteit en schakel zijn diensten alleen in als het nodig is. Douchen is iets anders dat kan worden ingekort. In mijn geval is één om de twee dagen voldoende met een wasbeurt op de andere dag. Kinderen mogen ook niet meer nodig hebben dan dit, tenzij ze bijzonder vuil zijn.

Je kunt ook energie besparen door je ramen en gordijnen gesloten te houden

Andere manieren om energie te besparen zijn het gebruik van tochtstoppen op deuren, het gesloten houden van ramen en gordijnen bij zeer koud of warm weer en het zoveel mogelijk vermijden van verwarmingen en ventilatoren.

  • Andere manieren zijn het uitschakelen van de stand-by componenten van machines om iets extra’s te besparen.
  • Er zijn ook veel manieren om de grote rekeningen in verband met het energieverbruik te vermijden. Deze tips zijn slechts enkele van hen.