Niemand denkt graag aan zijn eigen uitvaart, maar het overkomt iedereen wel dat het voor velen ook een winstgevende zaak is. Als iemand sterft waar je echt om geeft, is dat niet waar ze aan denken, maar met een beetje voorplanning kun je geld besparen op je begrafeniskosten en het makkelijker maken voor degenen die je liefhebt en hebt achtergelaten.

Doe goed onderzoek naar de kosten van begrafenisondernemers

Begrafenisondernemers zitten in deze business, en het is een business om geld te verdienen. U zult willen winkelen om de beste deal te krijgen die u kunt maken. Zij zullen u items aanbieden die hen het meeste geld opleveren en als u in de rouw bent, zult u niet nadenken over de kosten van het totale pakket.

Denk aan het plannen van de begrafenis, regel dit vooraf

Plan uw begrafenis vooraf. Het is nooit een prettige taak, maar het kan wel. Vertel je familie je laatste wensen en zet er geld voor opzij. Vaak kunt u met het uitvaartcentrum afspreken en alles voorbereiden en vooraf betalen, dit is een stap die de familie zal waarderen en het zal hen geld besparen als de tijd rijp is.

Wil je wil cremeren moet je kijken of je gebalsemd wil worden

Als u van plan bent om gecremeerd te worden, hoeft u misschien niet gebalsemd te worden om meer geld te besparen.  Zorg ervoor dat u uw staatswetten en uw opties kent voordat u op de stippellijn tekent.

  • Als u een open kist heeft, hoeft u de kist meestal niet te kopen bij het uitvaartcentrum waar u wordt opgebaard. Ze kunnen kisten naar een uitvaartcentrum sturen. U heeft wel de mogelijkheid om rond te shoppen als u uw begrafenis vooraf plant om de kist te krijgen die u wilt.
  • Hoe meer dingen u zelf doet, hoe meer geld u bespaart op uw begrafenis als het zover is. U kunt geld besparen op zowat elk aspect van uw begrafenis om een goedkope maar zinvolle begrafenis te hebben voor uzelf en degenen die u achterlaat. Wacht niet tot de laatste minuut om je voor te bereiden op het benijdenswaardige.